Return to site

Werkdruk in Zorgland

 

 

· Blogs

Werkdruk in Zorgland

Tegenwoordig kan je in ieder tijdschrift of krant lezen over de gevolgen van het personeelstekort in de zorg. IC’s en huisartsenposten sluiten. Dokters raken burn-out of verslaafd of een combinatie daarvan. Is dit tij te keren? Wij denken van wel.

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat het een complex geheel van factoren is waar zowel de oorzaak als de oplossing gelegen is. We werken met een verzekeringsstelsel waarbij perverse prikkels niet tot de juiste maatschappelijk toegevoegde waarde leidt. Gemeenten staan voor uitdagingen, om te zorgen dat de financiële stromen op de juiste plaats worden ingezet en het juiste resultaat oplevert. Het aantal kwetsbare ouderen neemt toe en het aantal overspannen mantelzorgers ook. Zo zijn er nog veel meer oorzaken aan te wijzen waarom de druk op de zorg toeneemt.

De huisarts wordt vaak ingezet als de oplossing van alle maatschappelijke problemen. Als u dit rijtje leest begrijpt u wellicht waar ik naartoe wil: de oplossing ligt binnen de huisartsenpraktijk niet voor het oprapen. De dagelijkse zorg gaat door, terwijl er voor creativiteit en reflectie tijd en rust nodig is. Toch kan er in de workflow, in de praktijkvoering, in de contracten met leveranciers, in dienstverlening én in de samenwerking vaak nog veel gewonnen worden. Veel tijd en energie gaat verloren in processen die niet Lean zijn ingericht. Nog meer tijd en energie verdwijnt door frustraties door onuitgesproken teleurstellingen onderling. Bij een hoge ervaren werkdruk is alles snel te veel. Men gaat in de overlevingsstand en de blik wordt nauwer. Dat is jammer, want voor creatieve oplossingen is het juist belangrijk om breder te kijken.

In een praktijk waar ik jarenlang werkzaam ben geweest als huisarts, heeft het team van doktersassistenten meer dan een jaar met een collega minder gewerkt zonder problemen, gewoon omdat er energie overbleef die voorheen in frustratie, roddel en coalitievorming ging zitten. U begrijpt, deze collega vond zelf dat zij part noch deel had aan een onrustige werksfeer.

Rust in de agenda, rust in de spreekkamer, rust bij de collega’s onderling. Zodat je weer vol passie en plezier kan richten op datgene waarom je dokter bent: mensen verder helpen of misschien zelfs wel genezen. Dat is waar iedereen behoefte aan heeft.

Om door middel van kleine veranderingen deze rust terug te brengen in de praktijk is eerst een gedegen analyse nodig. En een gezamenlijke visie op werkdruk: Plan je spreekuren erbij als het druk is, draag je samen de lasten of moet je je eigen boontjes doppen? Is men bereid om soms een stapje harder te gaan zodat je soms ook wat rustiger aan kan doen? Hoe hoog is de gunfactor voor die collega die het thuis zwaar heeft? Dit zijn voorbeelden van vraagstukken die vaak niet op tafel komen. Men blijft om de hete brij heen draaien en komt niet verder.

Hoe is dat in uw praktijk? Worden de juiste vragen gesteld? Is er rust om te reflecteren? Welke gedrag houdt de onrust in stand?

Graag gaan we met u in gesprek om samen antwoord te vinden op deze vragen.

Een keer doorpraten? Neem gerust contact met ons op!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK